SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

AMASYA BELEDİYESİ TARAFINDAN HATTAT ŞEYH HAMDULLAH EFENDİ’NİN VEFATININ 500. YIL DÖNÜMÜ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

AMASYA BELEDİYESİ TARAFINDAN HATTAT ŞEYH HAMDULLAH EFENDİ’NİN VEFATININ 500. YIL DÖNÜMÜ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK
Bu haber 07 Eylül 2020 - 10:01 'de eklendi ve 203 views kez görüntülendi.

AMASYA BELEDİYESİ TARAFINDAN HATTAT ŞEYH HAMDULLAH EFENDİ’NİN VEFATININ 500. YIL DÖNÜMÜ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

Hattatların Şeyhi ve Okçuların Efendisi olarak anılan Şeyh Hamdullah Efendi anısına bir ay boyunca etkinlikler devam edecektir.

Şeyh Hamdullah Efendi Amasya’da yetişen tarihe damga vurmuş manevi şahsiyetlerdendir. Birçok padişahın muhabbetini ve dostluğunu kazanarak meşhur eserler ortaya koymuştur. Fatih Sultan Mehmet’in hususi kütüphanesi için bazı eserler istinsah etmiştir. Hat sanatında zirvede olduğu gibi iyi bir okçu, yüzücü ve iyi bir terzidir.
Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bir ay boyunca düzenlenecek anma etkinliklerinde Şeyh Hamdullah Efendi’yi anmanın yanı sıra şehrimizin manevi şahsiyetlerini yeni nesillere tanıtmak amaçlanıyor. Anma etkinlikleri çerçevesinde bir ay boyunca Şeyh Hamdullah Hüsn-i Hat ve Yazı Tarihi Müzesi 18 yaş altı çocuklara ücretsiz olacak. Ayrıca müzenin bahçesinde söyleşi ve sohbet programları düzenlenecektir. Bu etkinliklerle kadim el sanatlarımızdan olan Hat Sanatını yeni nesillere tanıtılması planlanıyor. Müzemizin bahçesinde verilecek olan uygulamalı Hat Sanatı Eğitimleri ise gençlerimizde geçmiş kültürümüze karşı merak uyandıracak, farklı bir işleve sahip olacaktır. Bunun yanı sıra 500. yılın anısına ney taksimi ve kanun ile tasavvuf musikisi icra edilecektir.
Amasya Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sarı; “Amasya’mızın manevi kültürüne katkı sağlayan birçok büyük şahsiyete sahibiz. Bu değerli manevi dinamiklerin ortak özelliği yaşadıkları yerlerde hoşgörüyü, muhabbeti, sevgiyi, birliği ve beraberliği hâkim kılmalarıdır. Ben şehrimizin insanlarının mutlu, hoşgörülü ve huzurlu olmalarını bu manevi şahsiyetlerin etkisine bağlıyorum. Amasya bilimin, kültürün ve sanatın şehridir derken bu maneviyata binaen söylüyoruz. Bu marifet erbabı halkın gönlünde taht kurmuş olan büyüklerimizi hürmetle anarken onlardaki güzel hususiyetlerin bizlere ve hemşerilerimize de sirayet etmesini diliyoruz.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA